• ✅ Klantgerichte opstelling
  • ✅ Landelijke dekking
  • ✅ Voor 23.00 besteld, volgende dag geleverd

Ons assortiment

Wat zijn de veranderingen?

Vanaf 1 Juli 2022 is het wettelijk verplicht in Nederland om op elke verdieping van je woning een rookmelder te hebben. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar álle woningen moeten voorzien zijn van een rookmelder. Welke regels gelden er voor nieuwbouwwoningen? En zijn de regels hetzelfde voor de bestaande woningen?

Tegenwoordig hebben we steeds meer elektrische spullen in huis, de kans op brand is hierdoor dus groot. De nieuwbouwwoningen zijn al voorzien van rookmelders. Bij bestaande woningen is dit niet het geval daarom is het goed dat de wettelijke verplichting in Nederland vanaf 1 Juli 2022 geldt voor álle woningen


Nieuwbouwwoningen

In de nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al langer verplicht. Wel moeten deze voldoen aan de eisen van de actuele NEN normeringen. De rookmelders moeten namelijk voldoen aan de 230V aansluiting, backup batterij, NEN-EN 14604 keuring optische sensor en de rookmelder moet draadloos of bedraad koppelbaar zijn.

Bestaande woningen

Vanaf 1 Juli 2022 worden de rookmelders voor bestaande woningen ook verplicht. Dit geldt voor alle woningen zowel koop als huurwoningen. De meeste slachtoffers vallen in de nacht door het inademen van rook tijdens een brand. Een rookmelder geeft tijdig alarm, hierdoor kan sneller actie worden ondernomen. Ook voor bestaande woningen moet de rookmelder voorzien zijn van bepaalde eisen zoals een lithium batterij en CE-markering op basis van de NEN- EN 14604 keuring.

De beste plek voor je rookmelder

Hang de rookmelder op elke verdieping tegen het plafond, minimaal 50 cm van een muur of hoek. Dit is meestal de vluchtroute als er brand uitbreekt. Nog beter is om de melders op te hangen in alle slaapkamers en de woonkamer. Hang de rookmelder niet in de directe omgeving van de keuken of badkamer dit omdat er veel condens vrijkomt en de rookmelder hierdoor onterecht alarm kan geven.


Voorkomen van brand is beter dan genezen. Adviseer je klanten en hang rookmelders op.

Bestel rookmelder

Meer nieuws

Nieuws
07 maart 2024

Snoeck Scanboek

Nieuws
21 september 2023

Uitfaseren TL buizen en PLC lampen

Nieuws
24 augustus 2023

Verwijderingsbijdrage voor zonnepanelen

Nieuws
23 mei 2023

Uw specialist in verlichtingsoplossingen

Nieuws
01 april 2022

Kabelprijzen per 1 april

Nieuws
14 oktober 2021

Snoeck staat bij in de ontwikkeling van 86 studio appartementen te Naarden

Zoeken